Praktisk information

- Adress: William Gibsons Väg 1B (Jonsereds Fabriker).

- Det finns parkeringar på tre ställen i området.

- Alla parkeringsplatser har samma områdeskod (6529) när ni betalar i appen EasyPark.

- Ni tar er enkelt till studion med kollektivtrafiken! Tågstationen “Jonsereds station” ligger ca 150 meter från studion. Alingsåspendeln inkommer var 30e minut.

- Sandras mobilnr: 0730-360650

Parkeringarna:

Vad ni kan förvänta er

Fotograferingen är lättsam och rolig, mitt fokus ligger på att era och barnens personligheter ska komma fram i bilderna.

Mitt fokus ligger på att ni ska ha en så avslappnad och rolig stund som möjligt! Därför har jag lärt mig hur jag får er att slappna av framför kameran. Vi kommer använda oss mycket av rörelse, men även blanda in lite mer poserat. Mitt största tips är att ni ska tänka att jag filmar er istället för att jag tar stillbilder. Då får vi mer liv i bilderna.

- För att ni ska få en så behaglig stund som möjligt rekommenderar jag att ni satsar på att komma fram till Jonsereds Fabriker redan 30 minuter innan er tid. Då hinner ni hitta en parkering och i lugn och ro ta er till studion, sitta och fika som vi bjuder på och landa lite innan det är er tur att bli fotograferade. Räkna hellre med marginal, det är inte lika kul att behöva springa in till er tid.

- Varför ni ska räkna med marginal är också för att er tid är enbart på 20 minuter. Det är rullande schema under hela helgen, 15 familjer ska bli fotograferade under lördagen och 15 familjer under söndagen. Kommer ni för sent kommer vi behöva dra av det på er fototid.

- När ni kommer in genom ytterdörren kommer ni först komma in till väntrummet där min assistent kommer välkomna och pricka av er.

- Ni blir bjudna på fika i ett väntrum innan det är er tur.

- När ni kommer dit kommer ni kunna välja om ni vill låna någon klänning från kundgarderoben. Min assistent som tar emot er kommer visa klänningarna för er som vill låna, så att ni har gjort ert val innan det är er tur.

- Ni kommer få en lapp att fylla i vilka olika konstellationer ni vill att vi får till under fotograferingen.

- Ni får självklart ha med er barnvagn in.

- Avskild plats med skärmvägg för amning finns i väntrummet.

- Det finns ett stort badrum med tillgång till skötbord.

- Det finns även en mindre badrum, ifall den stora är upptagen.

- För att hålla det trevligt i studion får alla ta av sig skorna i hallen efter väntrummet.

I stort sett alla som kommer och ska bli fotograferade av mig säger att de inte är vana framför kameran. Men ni kan vara helt lugna i det, jag kommer guida er genom hela fotograferingen. När vi ses går jag igenom hur fotograferingen kommer gå till, så att ni känner er trygga innan vi börjar. Försök att se det som en utflykt ni gör ihop, istället för bara en fotografering!

Jag guidar er genom hela fotograferingen

Dags för fotografering!

- Jag kommer guida er genom hel fotograferingen.

- Vi kommer ha på musik i bakgrunden, säg gärna till om barnen gillar någon speciell musik!

- Jag brukar blanda rörelse med poser, men fokus ligger på rörelse och att ni ska ha kul framför kameran.

- Jag brukar ge små uppgifter som ni gör framför kameran, med barnen brukar jag skoja mycket så att de genuina skratten kommer fram 😄

- Berätta gärna för mig när ni kommer in om det finns något speciellt som barnen gillar att prata om! Det kan vara ett intresse eller bara så enkelt som kiss och bajs 😆

- Busa gärna med barnen, så att bilderna blir levande!

- Din partner får såklart också vara med framför kameran! Vi hinner fota flera olika konstellationer.

Förbered barnen

- Berätta gärna för barnen i förväg nu under veckan att ni ska åka på utflykt och hälsa på en fotograf som heter Sandra och bli fotograferade av henne 😍

- Studion kommer vara inredd med stora blomsterarrangemang av duktiga florister! Berätta för barnen att de inte ska plocka/dra av blommor där ifrån 🙈

- Om ni känner att det behövs, ta med något att muta barnen med som de t.ex. kan få efteråt🙈 Det kan vara något speciellt godis de gillar, eller att ni ska åka och göra något speciellt efteråt. Många föräldrar gör detta, det kan underlätta för fotograferingen 😊

- Ta gärna med ombyte till barnen, ifall de skulle söla ned kläderna innan/när ni fikar.

- Gör det som ni känner kan hjälpa era barn att vilja bli fotograferade under 20 minuter (vi tar självklart korta pauser om det behövs) 🫶🏼

- Har ni väldigt små barn/bebis, förbered både dig och henne/honom så att ni får en så lugn upplevelse som möjligt. Detta kan t.ex. vara att mata, byta blöja, sova innan. Ni vet vad er bebis behöver 🥰

Exempel på färger som brukar passa:

- Beige

- Mörkgrön

- Jeansblå

- Mörkbrun

- Ljusbrun

- Vit

- Vinröd

- Mörkorange

- Ljusgrå

- Ljusrosa

- Ljusblå

- Mörkgul

Mer tips:

- Klä er gärna i lager. Det brukar bli väldigt fint om ni har flera lager på er, t.ex. kofta, väst, kimono. Då kan ni dessutom ta av och på de olika lagren för mer variation.

- Eftersom ni inte kommer ha skor på bilderna, tänk på vilka strumpor ni har på er. (Om det spelar roll för er)

- Ni får ha med er inneskor/rengjorda skor om ni vill ha det på bild.

- Då det kommer vara mycket blommor i studion, kan ni smälta in om ni har mycket blommor på kläderna.

- Ta av er klockor och toffsar från armarna.

- Töm fickorna innan vi fotar.

Kundgarderob

Ni får tillgång till min exklusiva kundgarderob med 10 olika klänningar. Jag har storlekar som passar XS-XL. Klänningarna passar både om du är gravid eller inte. Det är helt valfritt om du vill ha på dig kläder hemifrån eller låna en klänning i studion. Nedan klänningar finns att välja mellan.

3. Beige kjol

4. Beige top

1. Lång roströd klänning

2. Lång latte-brun klänning

Set med beige. långärmad top. (Andra delen av det beiga setet från föregående bild). (Alla set går att kombinera, om du inte vill ha samma färg på både kjol och set).

Set med beige, lång omlott kjol. Toppen ser du i nästa bild. Kjolen går att ha ovanför eller under magen, beroende på om du vill visa magens hud eller inte.

Likadan som förra bilden fast latte-brun!

Storfavoriten!

Rostigt brun/röd lång klänning, på axlarna eller off-the-shoulders

8. Spetsklänning kortärmad

7. Grönt set

5. Kimono

6. Rött set

Bohemisk vit spetsklänning.

Set med skogsgrön omlott kjol och top. Kjolen går att ha ovanför eller under magen, beroende på om du vill visa magens hud eller inte. (Jag har ingen bild på toppen).

Kort, beige, bohemisk kimono

Set med rostig brun/röd, omlott kjol och kortärmad top. Kjolen går att ha ovanför eller under magen, beroende på om du vill visa magens hud eller inte.

11. Spetklänning långärmad

10. Ljusbeige tunn klänning

En favorit!

Ljust beige långärmad klänning i tunt, flowy tyg. På axlarna eller off-the-shoulders. Till denna klänning behöver du ta med dig vita/ljusa underkläder.

Vit, bohemisk, klänning i spets. Denna går att antingen bära med vitt linne under (ta med linne själv), eller med bara vita underkläder.

Kortärmad klänning med lång kjol och urringning. Klänningen är mörkbrun (jag har ingen bild på den med rätt färg).

- Ta med godis för att muta.

- Rasta innan.

- Ta med liten handduk vid dåligt väder, för att torka tassarna och pälsen om de skulle vara smutsiga/blöta när ni kommer in.

- Aktivera gärna hunden hemma innan så han/hon inte har helt fullt med energi när ni kommer.

- Vi kommer ta det i vovvens takt, så vi tar korta pauser om det behövs!

- Ta gärna med en leksak om du tror att det behövs.

- Under själva fotograferingen får din hund vara okopplad. Däremot ska de vara kopplade innan och efter själva fotograferingen.

- FIKA: Brödfabriken. Det välkända cafét som bara ligger ett stenkast från studion.

- FIKA/PROMENERA: Jonsereds Trädgårdar

- BADA: Hummlebadet

- PROMENERA: Det finns mycket vacker natur kring Fabrikerna.

- ÄTA: Poppels och Lilla Grisen är populära restauranger.

Annat att göra i Jonsered

Det är väldigt mysigt i Jonsered, jag rekommenderar att passa på att göra något annat innan/efter fotograferingen!

Efter fotograferingen

- Bilderna levereras ca 2-3 veckor efter fotograferingen i ett personligt onlinegalleri. Där kommer ni kunna välja vilka bilder ni vill ha.

- Det ingår som sagt 1 stycken digital bild i paketet. Kan ni inte bestämma er för en bild går det jättebra att välja till fler bilder! Pris: 1 extra bild: 500 kr/bild, 5 extra bilder: 300 kr/bild, 10 eller fler extra bilder: 200 kr/bild.

- Bilderna levereras redigerade (färger, ljus, toner). Annan bildmanipulation ingår inte och kostar extra.

- När ni får tillgång till ert galleri kommer ni också få frågan av mig om det är okej att jag använder bilderna i min normala marknadsföring som sociala medier, min hemsida och printar i min studio (för att kunna visa upp minifotograferingar i min portfolio).

- Jag kommer även fråga om utvärdering och referensuttalanden. Detta är såklart frivilligt, men det är extremt uppskattat och givande för mig som fotograf och småföretagare ❤️

Vi ses snart!

FÖLJ MIG